1/2
Colombia_Anaerobic.png
Allagoda3_1000_2.jpg

COLOMBIA ANAEROBIC CASTILLO

BÄRIG / MJUKFYLLIG / SYLTIG

 

Detta är en experimentlott, där Milton Panteviz på gården Guadalajara i regionen Huila har gjort allt han kan för att skapa ett verkligt exotiskt kaffe. Kaffebären plockas på 1800 meters höjd när de har nästan 24 % socker. De separeras därefter i vattenbad och får sedan jäsa i 70 timmar i tätslutande, helt syretäta tunnor i en så kallad anaerobisk fermentering. Kaffet torkas sedan långsamt i 24 dagar på upphöjda torksängar. 

Resultatet blir ett mjukfylligt kaffe med kraftfulla frukttoner och en nästan alkoholig fyllighet. Ett kaffe som lämnar få oberörda.

 

Plats: Huila, Colombia

Gård: Guadalajara

Typ: Castillo

Altitud: 1800 meter

Odling: Skugga

Bearbetning: Anaerobiskt borttorkad 

Torkning: Sol

Skördeperiod: Mars 2020

Lottstorlek: 130 kilo

Gringo Nordic Coffee Roasters

Varholmsgatan 12  

414 74 Gothenburg, Sweden

+46-31-12 08 80
hej@gringonordic.se