1/2
Guatemala_La Rosa Hue. Hue.jpg

GUATEMALA
LA ROSA HUE. HUE.

KARAMELL / BLODAPELSIN / MJUKBÄRIG

 

Detta är en mikrolott, där Juan Javier Cano Tello på gården La Rosa i regionen Huehuetenango har gjort en riktig fulltvättad pärla. Kaffebären plockas på 1700 meters höjd och fermenteras därefter under vatten innan de sköljs och soltorkas i en vecka. Resultatet är ett otroligt mjukt och balanserat kaffe, med karaktär av söt frukt och karamell. Juan Javier har haft sin gård i 30 år, den är på 3,5 hektar och totalt producerar han cirka 2500 kilo kaffe per år. Han driver gården ihop med sin familj och har som mål att kommande år fortsätta experimentera.

 

Plats: Huehuetenango, Union Cantinil, Guatemala

Kvalitet: 87 poäng

Typ: Caturra

Altitud: 1700 meter

Farm: La Rosa

Ägare: Juan Javier Cano Tello

Bearbetning: Fulltvättad under vatten

Torkning: Sol

Skördeperiod: februari/mars

Lottstorlek: 770 kilo

  • Facebook - Gringo Nordic
  • Instagram - Gringo Nordic

Gringo Nordic Coffee Roasters

Varholmsgatan 12  

414 74 Gothenburg, Sweden

+46-31-12 08 80
hej@gringonordic.se